yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın anında insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde binadan çıkmasını sağlayarak birey kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Yangın kapıları özel tesisat gerektirir Yangın bapsına ağırlıklan donanımlar da yangına dayanıklı olmalıdır.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının makul bir alev dayanımı süresine ehil olması veya yangın esnasında tütün geçişini engellemesi kadar standartlara munis olmaları gerekmektedir.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, yararlanma amacına ve karşı sayısına için ayrımlılık gösterebilir. Adida, farklı tipteki binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

 ve montajıyla uğraşan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı içinlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle katlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dışa selim açılan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet kösteklemek için ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına ne olan çekicilik rahatışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Yangın Kapısı Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ilkokuliktaş Belediyesi'nin tadilat meydana getirilen zevküsefa merkezinde çıkan yangına ait açıklamasında ise "iddia edilen tadilat süreciyle ilişkin belediyemize rastgele bir referans gestaltlmamış, izin düzenınmamış, bilgi verilmemiştir" denildi.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar için yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine bağlı olarak Umumi olarak, 2023 yılı itibarıyla 30 metreden henüz erdemli olan alışverişyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangına dayanıklı kapıların balkon kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kademe ilenmeşap bapnın yok olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yazgıımızın önemli bir parçası haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen vesair faktörler beyninde servis ve hizmet maliyetleri arsa tuzakır. Yangın merdiveni sistemi tekdüze olarak bakım ve kontrollerin konstrüksiyonlması müstelzim bir donanımdır.

Report this wiki page